Önder’in 12 saat süren zorlu ameliyatını adım adım anlattılar: Hem diseksiyon vardı hem kalp krizi

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hayati Tehlike Geçiren Ameliyat Geçirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Önder’in hayati riski son derece yüksek olan bir ameliyat geçirdiği belirtildi.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde ameliyat edilen Önder’in sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Acil serviste yaklaşık 10 dakika süren kalp-akciğer masajı sonrası Önder’in spontan dolaşımının sağlandığını aktaran Çiftçi, aort diseksiyonu tanısı konulduğunu belirtti.

Ameliyatta aort diseksiyonunun sağ koronerden başlayıp tüm aortayı kapsadığını ifade eden Prof. Dr. Çiftçi, ameliyat sürecini detaylandırdı. Ameliyatın son derece zorlu olduğunu vurgulayan hekimler, Önder’in sağlık durumunun kritik olduğunu belirttiler.

Önder’in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Erkan Sağbaş ise aort diseksiyonunun tedavisinin oldukça zor olduğunu ifade ederek, Önder’in sağlık durumunu detaylı bir şekilde açıkladı. Ameliyat ekibi, Önder’in hayati riskini korumak için yoğun bir mücadele verdiklerini belirtti.

Hastaneye gelen çok sayıda ziyaretçi arasında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan da bulunuyor. Önder’in sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri yerli ve yabancı basının da yakından takip ettiği belirtildi.

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Ankara’da ishal vakaları arttı, uzmanlar uyarıyor: ‘Temizlik ve sıvı tüketimi önemli’

Ankara’da son dönemde ishal vakalarında artış başladı. Hekimler sıcak havaların da hastalık ihtimalini artırabileceğini söyledi. Hastalığa karşı alınabilecek önlemleri anlatan Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Doktor Türkü Yağmur Nehir, yurttaşların temizliğe ve bol sıvı tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

40 yaşını aşanlarda göz kapağı estetiği artıyor

Göz kapağı estetiği ameliyatının 40 yaş üzerindeki bireylerde daha çok görüldüğünü, ancak bazı kişilerde genç yaşlarda da doğuştan gelen sarkmalar nedeniyle benzer operasyonların yapılabildiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, her hastaya aynı operasyonun uygulanmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Düşük testosteron: Erkek sağlığının gölgesi

Erkek sağlığında sessiz bir kriz yaşanıyor: Testosteron seviyeleri yıllar içinde fark edilmeden düşüyor. Bu yalnızca cinsellik değil, kalp sağlığını kemik yoğunluğunu ve genel yaşam kalitesine de etkiliyor. Yorgunluk, isteksizlik, kas kaybı unutkanlık… Tansiyon ya da kolesterol için kullanılan bazı ilaçlar da testosteronu baskılıyor. Her erkekte etkisi farklı ama yaygın.

Yapay zeka destekli yöntemle kolorektal kanserin erken tanısı sağlanabilecek

Yeditepe Üniversitesi öğretim üyelerinin de yer aldığı uluslararası araştırma ekibi, bağırsak florasında bulunan bakterilerin analiz edilmesiyle kolorektal kanserin erken teşhis edilebileceğini ortaya koydu.

‘Midesini üşüttü’ diye geçiştirmeyin! Çocuklar için tehlike işareti, basit karın ağrısı değil

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.