Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Kalp Krizi Geçirirken Öksürmek Faydalı Değil! Uzmanlar Uyarıyor

Türkiye’de son zamanlarda sanat camiasını sarsan üzücü olaylar sonrasında kalp krizi geçirirken öksürmenin faydalı olduğu yönündeki inanış halk arasında yeniden gündeme geldi. Ancak uzmanlar, öksürmenin yanlış ve gereksiz bir uygulama olduğunu vurgulayarak, kalp krizinde öksürmenin faydasız olduğunu açıkladı.

Kalp Krizi En Sık Görülen Ölüm Nedeni!

Kalp damar hastalıklarının ve kalp krizinin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen ölüm nedeni olduğunu belirten uzmanlar, Covid-19 pandemisiyle birlikte bu hastalıklarda artış yaşandığını söyledi. Kalp krizinde en belirgin belirtinin farklı bir ağrı olduğunu ve kişide ciddi rahatsızlık yarattığını belirtildi.

‘Ambulans İle Hastaneye Gidin, Canınızı Tehlikeye Atmayın!’

Uzmanlar, kalp krizi belirtileri hissedildiğinde yapılması gereken en güvenli hamlenin ambulans çağırmak ve hastaneye hızlıca ulaşmak olduğunu vurguladı. Araç kullanırken kalp krizi geçirme riskinin büyük olduğunu belirten uzmanlar, doğru müdahalenin sağlık kuruluşlarında yapılması gerektiğini önemle belirtti.

‘Öksürmek Kalp Damarınızı Açmaz!’

Kalp krizi durumunda öksürmenin faydalı olduğu yönündeki yanlış inanışlara dikkat çeken uzmanlar, öksürmenin aslında kalp damarını açmadığını ve ritim bozukluğunu tetikleyebileceğini açıkladı. Bu tür şehir efsaneleriyle kişilerin hayatlarını riske atabileceğini belirten uzmanlar, kalp krizi anında yapılması gerekenler hakkında safsatalara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kanser ve Beslenme İlişkisi Tartışıldı

Kanser ve beslenme ilişkisi hakkında konuşan Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Yediğimiz şeyler kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor” dedi. 

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Kalbinizin gerçek yaşını hesaplayan araç geliştirildi

İngiltere’de bilim insanları, kalbin “işlevsel yaşını” hesaplayabilen yeni bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde bireyler, kalplerinin gerçek yaşına kıyasla ne kadar yaşlandığını öğrenebiliyor. Geliştirilen sistem, kalp hastalıkları riski taşıyan bireylerde erken teşhis ve önlem amacıyla kullanılabilecek.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?